Stránky

středa 25. září 2019

Rychleby 2019 - pohledem Hanyho


Po pár vyjížďkách s kaloněma a po pár letech mně můj táta Crnec Hrnec přemluvil k tomu, abych se zúčastnil společně s ostatními Negry podzimních radovánek v Rychlebech. Čtvrtek devatenáctého jsem si tedy v kalendáři zanesl jako den odjezdu.

Inu, krátce před polednem šofér Lukáš zakotvuje svůj koráb u našeho náhradního domova. S sebou přivezl mě, tátu  nebo alespoň to, co z něho po posledních alkozávodech zbylo) a naše bajky. Po zabydlení jsme již naskakovali na sedla s touhou po naplnění našich žaludků, když v tom se na místo činu přiřítil další člen výpravy – Jirka a.k.a stýček ze Švédska a.k.a. Jamie Oliver a.k.a ten z ''HejKej''. Neotálel ani minutu a po rychlém pitstopu mířil s námi směr Vidnava, kde jsme si U Jannise Klitorise dali na posilněnou smažáka a pár vousatých piv. Po návratu zpátky do Kovárny jsme uvítali další negroidní jedince, a to duo hrdých nositelů židovského jména – David a David. Podání rukou vystřídalo pár přátelských slov, aby se vzápětí narážel sud lahodné Kamenice. Po chvíli degustace zlatavého moku se vyšlo do ulic Černé Vody, kde se navštívila hospoda U Kašťánka, kde se po určité době zjevil i poslední čtvrteční přírůstek – Kaloň Honza. Večer jsme zakončili ve stylu intelektuálněhazardním, kdy jednotlivci přebíhali od partičky šachů k mariáši.

Pátek ráno nás velmi neotřele a ve velkém stylu probudil starší z Davidů, když na telefonu pustil nekonečnou verzi kokrhání kohouta s ozvěnou. Jelikož venku panovaly sibiřské podmínky, nezbylo nám nic jiného, než se vydat vstříc doktoru Wiesnerovi. Na něm jsme trochu rozproudili krev a rozhýbali svalstvo, abychom následně okusili i opačný pocit, sjíždění SuperFlow. Plní dojmů a nadšení jsme se usnesli, že je čas na dopolední siestu s tím, že po ní se opět osedlají naši oři. Než se znovu šláplo do pedálů, počastovali náš svým příjezdem i poslední dílky do kompletní kaloní skládanky. Přivítali jsme se s mistrem světa v přejíždění veverek Tomášem, opravářem pivních sudů Petrem, šampionem ve střední váze Terminátorem Zdémolou a kalifornským surfařem Ladzou. Následně jsme se rozdělili na dvě skupinky. Jedna, která se jela ještě jednou pokouknout na Vidnavský okruh a druhá, která jela znovu zakusit opojné chvilky na maně rychlebských stezek. Večer se nesl ve znamení Holby, družby s domorodci a prapodivnými postavičkami z města Tomáše Bati a legrace. V roli budiče byl tedy ráno David, ale roli uspávače si pro tentokrát vzal na starost Zdenda.

Sobota už přinesla radostnější teplotní predikce a my se vydali směr Lipová. Postupně jsme po cestě ztratili oba Davidy (prvního hned při oblékání: pozn. red.), projeli si Lipovské traily a pak se opět jako správná foglarovská parta sešli U Kance. Cesta zpátky ovšem rozdělila naší karavanu ve dví. Tělo mého tatínka lehce dávalo na poznanou, že to není tak dávno, kdy dělal v lese Záboří odpíchnuté Ritbergery, přičemž si drtil kosti jako čínský medik. Já jsem po pátečním kamarádčoftu z kucima z Hané neoplýval úplně závodní formou. A David eŠ už pomalu ale jistě viděl serpentiny i na Route 66. Takže jsme se rozhodli, že se odpojíme od zbytku, podíváme se na nějakou místní oslavu, kde jsme si dali pivo Skotačivá veverka (což je vzhledem k tomu, že jedna, (ale opravdu živá) ve stejnou dobu skotačila Tomášovi pod kolem, řekl bych dost tématické) a posvištíme kratší cestou domů. Večer proběhlo loučení U Kaštánka a v tento moment se mi poslední chvilky zahalují do mlhy, která by se dala krájet, tudíž....
…. k neděli můžu napsat už jen to, že se jelo domů.

Z pozice benjamínka hodnotím tyto čtyři dny s nadšením a s jistou radostí mohu říci, že s pýchou nosím samolepku Rychlebky na mobilním telefonu a helmě, čímž bych chtěl zároveň vzdát hold bravurní práci dvorního kaloňografika Tomáše.

Hany ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat