Stránky

sobota 10. prosince 2022

Bajkerští reprezentanti budou jezdit v nových dresech, sadě dominuje gorilák

 

Trutnov – Podkrkonošská bajkerská reprezentace bude od prvních jarních kilometrů 2023 vyjíždět v nových dresech. Varianta s krátkým rukávem odkazuje na minulost a dominuje ji bílý nápis Crnci a velký gorilák horský na přední straně. Varianta s dlouhým rukávem naopak „hledí“ do budoucnosti, aby jezdcům na konci sezóny nebyla zima. Dresy jsou téměř o polovinu lehčí než ty předchozí, protože nejsou zatím propocené a zadělané od bláta.

Dresy podle autora odkazují na úspěchy zejména z let 2017, 2018 a 2020, kdy tým získal na hlavních podnicích sezóny několik trofejí v podobě solidních držkopádů a krvavých zranění. „Červená varianta je klasika, která k naší reprezentaci neodmyslitelně patří. Velký nápis na hrudi mi připomněl dobu, kdy v týmu válel třeba Martin Kubík. V dnešní době je móda měnit loga a fonty jako na běžícím pásu. Ale jak by vypadaly Hašlérky s fontem Dynalight? Asi by si je dost lidí už nikdy nekoupilo, včetně mě. Moc mě těší, že na naši historii nezapomínáme!“ řekl hlavní geront týmu Milan Valenta.

„Gorilák je výrazný, doufám, že výrazný budu i já na trailech. Dresy se mi moc líbí, jsou krásné a v jiných bych ani nejezdil. Asi je to na posouzení každého, ale pro mě je hlavně důležité, že jsem spokojený já. Kvalita a design je něco navíc a jak říkám, pokud by to bylo jinak, musel bych přestoupit do jiného týmu.“ uvedl na tiskové konferenci skromně srdcař a tahoun týmu Pavel Hrneček.

Varianta s krátkým rukávem obsahuje na přední straně také vzpomínku na Jirku Palečka, který tak bude alespoň symbolicky i nadále jezdit s týmem. Na zádech pak najdeme výčet zásadních akcí od roku 2012, kdy se reprezentace poprvé probila na šampionát do Rychleb.

Revoluční technologickou novinkou nazvanou JEB™ (Jet Energy Booster) je vybavena verze s dlouhým rukávem. Ta pomůže jezdcům získat extra energii navíc, když už budou se silami v koncích a jejich palec bude na řadicí páčce zoufale hledat lehčí převod. Stačí se podívat na pravý rukáv a booster se sám aktivuje…

„Obě provedení dresů nepřinášejí jen nový design, ale využívají i nejmodernější materiály a technologie. Díky nim jsou nejen lehčí, ale poskytují jezdcům i vyšší výkon a větší komfort. Dresy jsou navíc vyrobeny z recyklovatelných bio materiálů (100% pes), což je náš příspěvek k lepší budoucnosti. A kdo se bojí, že mu někdo rozbije ciferník, tak může jezdit s Fánou!“ shrnul závěrem zástupce (kapitána) Zdeněk Kubík.

Reprezentanti se v nových dresech poprvé představí 27. března 2023 na první pondělní vyjížďce k Maruš…

Přečti si také oficiální verzi pro ČTK: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/reprezentanti-budou-jezdit-v-novych-dresech-sade-dominuje-gorilak

Žádné komentáře:

Okomentovat